У Росії помер відомий письменник Данило Гранін

Йому було 98 років. Гранін - один з небагатьох представників російської інтелігенції, який виступав категорично проти агресії Кремля в Україні.

Данило Гранін

Про це повідомляє «Інтерфакс» з посиланням на неназване джерело «в медичних колах Петербурга», передають Патріоти України.

За словами джерела, останні кілька днів Гранін провів в реанімації, а незадовго до смерті його підключили до апарату штучної вентиляції легенів.

«Данило Олександрович помер в ніч на середу», - сказало джерело «Інтерфаксу». Інформація про дату прощання і похорони письменника буде оголошена пізніше.

Данило Гранін (справжнє прізвище - Герман) народився в 1919 році. У 1941 році пішов на фронт в складі народного ополчення, воював у танкових частинах.
Друкуватися Данило Гранін почав в 1949 році. Його книги в основному розповідали про життя вчених і винахідників. Найвідоміші його твори - романи «Шукачі», «Після весілля», «Іду на грозу». У 1979 році вийшла його «Блокадна книга» у співавторстві з Олесем Адамовичем, яка розповідала про життя ленінградців під час блокади.
Гранін багато років займався громадською діяльністю. В кінці 1960-х і початку 1970-х років був першим секретарем Ленінградського відділення Спілки письменників. З 1989-го по 1991-й був народним депутатом СРСР.
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...