У Росії розповіли про посилення військового потенціалу США і "холодну війну №2"

Президент США Дональд Трамп назвав Росію та Китай загрозою для американців, а в оновленій ядерній доктрині Сполучених Штатів визнається загроза превентивного ядерного удару з боку РФ.

Військова техніка США в Польщі

Про те, наскільки серйозною є загроза великої світової війни за участі США та Росії, і які три головних осередки напруги у світі зараз найбільш небезпечні, "Апострофу" розповів російський військовий оглядач Павло Фельгенгауер, передають Патріоти України.

У випадку з Китаєм великих новин в цьому немає. Ще за Барака Обами американські військові орієнтувалися на Китай і взагалі на Азію. А ось поява Росії в цьому списку - новина, оскільки до останнього часу, напевно, навіть до 2016 року, Росію як противника і загрозу (у всякому разі, серйозну) не розглядали. Ну а зараз Росію розглядають як загрозу і, напевно, основну, тому що російський потенціал, як мінімум стратегічний ядерний потенціал, значно більший за китайський. Так що так, Росію щосили розглядають як загрозу. І це можна назвати "холодною війною №2".

Багато в чому США діятимуть, як і раніше. Відбувається зміна у військовій підготовці, стратегії. Починаючи з кінця холодної війни, з 1991 року, США вели в основному регіонально-локальні війни. На той момент збройні сили США були побудовані для протистояння СРСР і великої танкової війни в Європі. Відповідно, були не дуже придатні для воєн низької інтенсивності. Потрібні були зміни. Тепер США повертаються до того, що потрібно будувати серйозні збройні сили для сутичок не з партизанами, а з великою армією, десь до 25 тисяч танків.

Почалося виробництво нових видів ядерної зброї, нових систем доставки, тому що США не займалися цим з 1991 року, а Обама і зовсім був прихильником повного ядерного роззброєння, про що й намагався домовитися з Росією. Але, як то кажуть, не вийшло. А Трамп під час передвиборної кампанії говорив про те, що ядерну зброю потрібно оновлювати, збільшувати військові витрати. Зараз сформувався міжпартійний консенсус, що потрібно робити не тільки це, але й мати загальну підготовку - не до конфліктів у заморських екзотичних країнах, а до того, що може бути велика війна в Європі, на Близькому Сході, на Далекому Сході.

Путін не раз публічно вихвалявся, що "ми американців випереджаємо в стратегічних системах". І це правда, бо в Росії створювали нові ракети, а американці залишалися зі старими. "Тріада" у них в останні 30 років не оновлювалася. Тепер вони оновлюватимуть тактичну ядерну зброю, тобто крилаті ракети з ядерними, в тому числі, боєголовками. Вона повернеться на флот - раніше її звідти прибрав Обама.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...