У Росії стався вибух на нафтопереробному заводі компанії "Лукойл" (відео)

5 жовтня в місті Кстово в парку нафтопереробного заводу ТОВ «Лукойл-Нижегороднефтеоргсинтез» сталося загоряння резервуара ємністю 10000 кубометрів з подальшим вибухом.

Найімовірніше, при цьому загинули п'ятеро людей, тіла яких до сих пір не виявлено, повідомляє прес-служба Міністерства енергетики Російської Федерації, передають Патріоти України.

Ще п'ятеро співробітників підприємства в результаті надзвичайної ситуації отримали різні травми і опіки. Їх госпіталізували до місцевих медичних установ.

Гасіння здійснюється силами МНС Росії. Невідома доля п'ятьох людей. У місті Кстово працює пересувна лабораторія для замірів рівня гранично-допустимих концентраціяй небезпечних і шкідливих речовин в атмосферному повітрі. Інформація уточнюється.

Як повідомляють місцеві ЗМІ, в гасінні пожежі довелося задіяти безпрецедентні сили. До палаючого нафтопереробного заводу вже прибули два пожежних потяги МНС. Також приведені в повну готовність вертольоти, здатні скидати воду з повітря.

В адміністрації Кстово, в свою чергу, запевнили журналістів, що ніякої небезпеки для жителів міста немає. Нафтопереробний завод, підкреслили там, знаходиться на достатньому видаленні від житлових кварталів.

У самому ж ТОВ «Лукойл-Нижегороднефтеоргсинтез» вже поспішили перекласти провину у трагедії на сторонню організацію, що виконувала на який вибухнув резервуарі ремонтні роботи за договором підряду. Там також підкреслили, що пожежа в парку резервуарів для зберігання нафтопродуктів не несе загрози основній виробничій площадці, де "в штатному режимі триває виробничий процес".
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...