У російській Держдумі хочуть узаконити дуелі

Депутат російської Держдуми від партії Володимира Жириновського ЛДПР Сергій Іванов вніс на розгляд парламенту законопроект під назвою "Дуельний кодекс Російської Федерації".

Документ складається з 5 частин і 81 статті. Майже повністю копіює книжку Василя Дурасова "Дуельний кодекс" 1912 року і книжку історика Олексія Вострикова "Книга про російську дуель". Переглянути документ повністю можна на сайті Держдуми, передають Патріоти України.

Законопроект передбачає дуель на пістолетах та шпагах. Висуваються ряд вимог до зброї та поведінки учасників. Наприклад, середня вага шпаги повинна становити 400 - 530 грамів. А при дуелі на пістолетах накрохмалена білизна і верхній одяг зі щільної тканини не допускаються. Перед початком поєдинку учасники знімають з себе медальйони, медалі, гаманці, гаманці, ключі, пояси, помочі (підтяжки на початку ХХ ст. Шкіряними кріпленнями трималися за ґудзики на поясі штанів. - ГПУ). Це все може затримати шпагу або кулю.

Також прописано етикет. На дуель можна викликати, якщо образили самолюбство, гідність та честь. При тому ображений має сказати: "Милостивый Государь, я пришлю Вам своих секундантов". Ображена жінка не бере участі в дуелях - за неї це робить чоловік. За недієздатних відповідальність несуть інші особи. Документ пропонує відновити дореволюційні "суди честі" - неформальний орган, який розбирає питання морального характеру. Їх функції буде виконувати безпосередній керівник учасників дуелі. Дворян у тексты замінили державними і муніципальними службовцями, різночинців - громадянами, корпорації - юрособами

Документ має багато помилок. Деякі частини тексту розірвані, логічні шматки абзаців пропущені. Один із розділів називається "Дулі за секретними мотивами".

У пояснювальній записці йдеться, що законопроект внесли через тенденцію серед державних та муніципальних службовців викликати на дуелі громадян, погляди яких відрізняють від поглядів чиновників.

Нагадаємо, 11 вересня голова Росгвардії Віктор Золотов записав звернення до російського опозиціонера Олексія Навального, викликавши політика на дуель - у рингові чи на татамі. Обіцяє зробити з нього "соковиту відбивну".
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...