"В России может наступить вечная осень", - кліматолог

Ольга Золина, старший науковий співробітник Інституту океанології РАН, заявила про те, що в Росії і сусідніх з нею країнах може наступити вічна осінь.

Як повідомляють Патріоти України з посиланням на Газета.ру, кліматолог розповіла, що існує кілька факторів, які викликали різке похолодання в Росії.

За словами Золіной, погодні капризи можна було спостерігати ще минулого літа, і зараз вони тривають, однак про глобальні кліматичні зміни зараз говорити дуже рано, і нинішнє похолодання, яке було зафіксовано в квітні і травні, стало наслідком перебудови циркуляції атмосфери. Кліматолог не виключає, що в майбутньому в Росії і деяких інших сусідніх країнах може наступити або вічна весна, або вічна осінь. Це означає, що вже не буде дуже морозних зим і жаркого літа, і встановиться середня цілорічна температура, так звана розмита амплітуда.

Саме до таких наслідків, на думку кліматолога, може привести глобальне потепління. Золина нагадала, що кілька років зими в Москві були теплими і без снігу, але потім погода почала змінюватися, і зараз сніг не припиняє випадати навіть пізньою весною.
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...