В СБУ відмовились коментувати звинувачення від правозахисників у тортурах, назвавши їх "російською інформаційною пропагандою"

Міжнародна правозахисна організація Human Rights Watch заявляє, що співробітники СБУ протягом двох днів утримували із тортурами жінку, яку підозрювали в державній зраді.

Дар’я Мастікашева

Про це повідомляється в заяві на сайті HRW, передають Патріоти України.

Зазначається, що 29-річна громадянка України Дар’я Мастікашева живе у Москві. В серпні 2017 року вона приїхала на Дніпропетровщину до матері і сина.

Коли вона намагалась сісти на автобус до Росії, її затримали представники СБУ.

За інформацією правозахисників, родичі українки два дні не мали про неї відомостей. Пізніше Мастікашевій висунули обвинувачення у державній зраді, а суд у Дніпрі помістив її під арешт.

"Влада України має негайно розслідувати заяви про те, що Мастікашева була незаконно затримана і зазнала тортур", - заявив директор з Європи і Центральної Азії Human Rights Watch Г’ю Вільямсон.

Адвокат Мастікашевої розповів правозахисникам, що силовики змусили її на камеру прочитати зізнання у роботі на ФСБ і намірі завербувати ветеранів АТО для скоєння терактів у Росії, в яких ФСБ мала звинуватити українську владу.

Речниця Служби безпеки України Олена Гітлянська заявила, що звинувачення на адресу спецслужби "не мають під собою жодних підстав". "Служба безпеки діяла і діє виключно у рамках закону, тому вся російська інформаційна пропаганда, яка таким чином намагається захиститися від свого провалу терактів, які вони планували - ми цього не будемо коментувати", - сказала Гітлянська.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...