У штабі ООС повідомили про різке загострення ситуації на Донбасі

Росія за останній тиждень, поки діє так зване "хлібне перемир'я", активно перекидає зброю і боєприпаси на позиції терористів, зокрема в "сірій" зоні на лінії розмежування.

"Спостерігачі СММ змушені визнати, що, користуючись так званим "перемир'ям", окупаційні війська не лише безкарно будують опорні пункти в "сірих" зонах, але й доправляють на окуповані території нові потяги і вантажівки зі зброєю та боєприпасами", - констатує українська сторона в спільному центрі з контролю і координації, повідомляє штаб ООС, передають Патріоти України.

Так, 7 серпня безпілотник Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ виявив колони вантажівок, які в'їхали в Україну з Росії через неконтрольовану ділянку кордону. Автомобілі пересувалися по грунтових дорогах у районі, де немає КПП. 12 вантажівок "КамАЗ-4310" з тентованими вантажними відсіками рухалися на Захід за 62 кілометри від Донецька.

У ніч на 8 серпня була виявлена колона з 15 вантажівок військового типу і 6 БРДМ за 59 км на схід від Луганська. Ще одна колона в складі позашляховика, 6 тентованих "КамАЗів" і один із кунгом рухалися біля кордону в західному напрямку.

Відзначається, що вантажівки такого типу терористи використовують в основному для перевезення боєприпасів і технічного майна, а їхня вантажопідйомність становить по 7 тонн. З огляду на це можна припустити, що тільки поміченими колонами Росія поставила терористам понад 200 тонн боєприпасів.

Крім того, окупанти збільшують кількість озброєнь і особового складу в районі лінії розмежування. Зокрема, 6 серпня за межами місць зберігання озброєння безпілотник ОБСЄ зафіксував 35 танків Т-72 біля селища Тернове і 10 танків Т-72 біля селища Покровка на окупованій частині Донецької області.

Також у цьому районі 6 серпня була розгорнута радіолокаційна станція і вогневі засоби протиповітряної оборони.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...