У соцмережах з'явилися приголомшливі фото і відео "супермісяця"

У ніч на 4 грудня мешканці Землі змогли спостерігати супермісяць - явище, під час якого спутник нашої планети підійшов на максимально близьку відстань і виглядав крупніше, ніж зазвичай.

Численні фото та відео користувачі мережі опублікували в Twitter і Instagram, передають Патріоти України.

Відзначимо, що це останній супермісяць в 2017 році. Зате вже в ніч на 2 і на 31 січня жителі Землі матимуть змогу знову побачити супермісяць, який ще й буде супроводжуватися повним місячним затемненням.

Довідка. Супермісяцем називається повний Місяць, що досяг точки перигея - позиції, в якій природний супутник Землі, рухаючись по еліптичній орбіті, максимально зближується з нашою планетою. У період супермісяця небесне тіло буде здаватися на 30% яскравіше і на 14% більше, ніж в момент звичайного повного місяця. Крім того, повний Місяць зазвичай забарвлюється в помаранчеві тони.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...