У США прокоментували заяву ВВС про "хабар" Порошенка Трампу

Колишній мер Нью-Йорка Руді Джуліані, який нещодавно ввійшов в команду особистих адвокатів Трампа, прокоментував скандальні заяви про оплату президентом України Петром Порошенком за організацію зустрічі з президентом США Дональдом Трампом.

Руді Джуліані

Джуліані зазначив, що нічого не знає про виплату адвокату Трампа Майклу Коену за організацію зустрічі двох президентів, про яку повідомила телерадіокомпанія BBC, - передають Патріоти України з посиланням на Business Insider.

Але він додав, що у нього «немає причин не вірити» Коену, який заперечує цю інформацію. «Платежі можуть бути легко доведені, тому було б нерозумно заперечувати це, якби це сталося», - сказав Джуліані.

«І він (Коен - прим.ред.) ніколи не реєструвався як іноземний агент. І наскільки я знаю, ніколи не виступав як такий», - додав він.

«Я повинен допустити, що, можливо, було обговорення цього. І ні одна зі сторін не довела справу до кінця», - зазначив він.

Раніше ВВС з посиланням на джерела у Києві заявила, що адвокат президента США Майкл Коен отримав виплати у розмірі щонайменше 400 тисяч доларів за допомогу в організації першої зустрічі президента України Петра Порошенка та Дональда Трампа у 2017 році.

Оплачували зусилля Коена посередники, які були на боці Порошенка. Налагодження зв’язків із Трампом було доручено колишньому помічнику Порошенка. Той зі свого боку попросив про це українського депутата, ім’я та партія якого не називаються.

За повідомленнями знайомих із ситуацією джерел у Києві, депутат використав особисті контакти у єврейських організаціях у штаті Нью-Йорк, які і привели до адвоката Трампа Майкла Коена. Ймовірніше за все, Трампу про ці виплати відомо не було. Адміністрації президента України заперечила інформацію про те, що посередники Петра Порошенка заплатили щонайменше 400 тисяч доларів адвокату Дональда Трампа для організації першої зустрічі двох президентів у 2017 році. Адміністрація Порошенка вимагатиме спростування фейкової інформації про організацію зустрічі з Трампом.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...