У столиці України пройшов "КиївПрайд-2018" (фото, відео)

У Києві на Площі Льва Толстого завершився організований ЛГБТ-спільнотою Марш рівності "КиївПрайд-2018", що відбувся під гаслом "Країна вільна – будь собою!".

Учасники події пройшли за узгодженим маршрутом, що тривало всього близько 20 хвилин. Поліцейські, що забезпечували правопорядок на чолі колони, припинили 7 спроб зупинити її рух. Правоохоронці не затримували противників маршу, а оперативно виводили їх за межі периметру, передають Патріоти України.

По завершенню ходи її учасники проскандували: "Спасибі, поліціє! Дякую, Києве!".

Як розповів перший заступник голови МВС України Сергій Яровий, у масовій акції взяли участь більше 2 тисяч осіб. Проте остаточні цифри будуть озвучені пізніше.

Медики, які чергували у Києві під час акції, розповіли, що по допомогу до них ніхто не звертався.

Наразі організатори маршу закликають учасників покидати площу на спеціальних автобусах або скористатися метрополітеном. Ситуація на Площі Льва Толстого спокійна.


Нагадаємо, що ще перед початком Маршу рівності "КиївПрайд-2018" у Києві противники акції влаштували сутички з правоохоронцями. Внаслідок цього поліція затримала 56 осіб, деякі з них отримали травми. Після цього члени націоналістичних організацій заблокували дорогу під Шевченківським райвідділом поліції з вимогами звільнити затриманих перед "Маршем рівності" активістів.

Джерело: 24-й канал
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...