У Сирії між Москвою і Вашингтоном назріває конфлікт

Міноборони Росії звинуватило США в передачі терористам в Сирії інформації, яка дозволила оточити взвод російську військову поліцію. Це, на думку Москви, зроблено, щоб перешкодити успішному наступу сирійських військ при російської підтримки.

США, в свою чергу, звинувачують Росію в авіаудари по своїм союзникам і поблизу розташування американських бійців, передають Патріоти України з посиланням на видання Meduza.

Росія разом з Іраном і Туреччиною з травня 2017 роки намагається встановити в Сирії зони деескалації. 15 вересня відбувся шостий раунд переговорів, на якому вдалося узгодити межі всіх чотирьох зон, де повинні ввести режим припинення вогню. Останньою стала зона в провінції Ідліб на північному заході країни, про яку вдалося домовитися тільки у вересні. Туди вирішили відправити російську військову поліцію.

20 вересня Міноборони Росії повідомило про наступ терористів з «Джебхат ан-Нусра» в зоні «Ідліб». За версією Москви, однією з цілей бойовиків було захоплення взводу військової поліції (29 осіб), який недавно почав роботу в провінції. На допомогу до поліцейських відправили сили спецназу, які змогли прорвати оточення і повернутися на територію, контрольовану сирійськими військами. Поранення отримали троє спецназівців.

За цією атакою, за версією Москви, прямо або побічно стоять Сполучені Штати. Як розповіло джерело «Комерсанта» в Міноборони, спецслужби США навмисно або випадково передали дані про розташування російських і сирійських військ терористам. Зроблено це, як заявляють в Міноборони, не для дестабілізації обстановки в Ідлібі, а щоб вплинути на ситуацію в іншій частині країни - в місті Дейр-ез-Зор.

В Дейр-ез-Зорі сили, підтримувані Росією, впритул підійшли до тих, кого підтримує США. Із заходу до міста у вересні змогла пробитися сирійська армія за підтримки Росії. Райони на східному березі Євфрату контролюють «Сирійські демократичні сили» (СДС), разом з якими там находітсяспецназ США і медперсонал міжнародної коаліції. 21 вересня Міноборони помітило, що США навіть згорнули операцію зі звільнення Ракка, що дозволило СДС перекинути сили до Дейр-ез-Зору. Як сирійська армія, так і СДС заявляють про намір відвоювати місто у «Ісламської держави». Міноборони Росії називає Дейр-ез-Зор «останнім оплотом» терористів і обіцяє, що він буде взятий за тиждень.

Пентагон вже відповів, що заяви про причетність до атаки на російських поліцейських не мають під собою підстав. США самі звинуватили Росію в ударах по позиціях СДС, на яких можуть перебувати військові міжнародної коаліції. Москва на це відповідає, що заздалегідь попереджає США про підготовлювані удари, які спрямовані тільки проти ІГ.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...