В Україні анонсували підвищення зарплат військовим: Названо суми

Міністерство оборони України ініціює підвищення грошового забезпечення військових з 1 жовтня 2018 року і звернулося до уряду з метою збільшення фінансування з держбюджету в сумі 4,5 млрд. грн.

Відповідний лист за підписом глави Міноборони Степана Полторака направлено прем'єр-міністру Володимиру Гройсману, передають Патріоти України посиланням на прес-центр ЗСУ.
"На початку 2016 року мінімальне грошове забезпечення військових становило 7 тис. грн. У той час це була досить значна сума, на яку припадало близько п'яти розмірів мінімальної заробітної плати та майже 1,6 розміру середньої зарплати по країні", - наголошується в повідомленні.
При цьому, підкреслюють в Міноборони, підвищення соцстандартів з 1 січня 2017 року призвело до погіршення матеріального становища військовослужбовців і спровокувало відтік військовослужбовців. За даними міністерства, грошове забезпечення військовослужбовців першого року служби становить 7,5 тис. грн при середній зарплаті по країні 8,7 тис. грн.
В даний час "опрацьовується питання про збільшення з 1 жовтня 2018 року мінімального грошового забезпечення рядовому складу - до 9 тис. грн., офіцерському складу - до 15,3 тис. грн".
Як відзначають в Міноборони, для виплати грошового забезпечення в другому півріччі 2018 роки потрібен додатковий фінансовий ресурс в сумі 4,5 млрд., що необхідно врахувати при доопрацюванні показників витрат держбюджету на 2018 рік.
У міністерстві підкреслюють, що недостатній рівень грошового забезпечення є основною причиною звільнення військових після закінчення контракту. "З січня по червень звільнилося 11 тис. офіцерів і контрактників, які мали військовий досвід, ще 18 тис. повинні звільнитися до кінця 2018 року", - сказано в повідомленні.
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...