В Україні безробітних хочуть позбавити субсидій: Стали відомі деталі

Безробітним, які через центри зайнятості намагаються дійсно працевлаштуватися, – боятися нічого. А тим, хто навмисне використовує цей статус з вигодою отримання пільг, – варто замислитись.

Безробітних українців, що стоять на обліку у центрах зайнятості, наполохала новина, що їх позбавлятимуть субсидій. Інтернет-сайти поширюють інформацію, що їх навмисно зніматимуть з обліку. Людям нібито пропонують всілякі вакансії, які не підходять, передають Патріоти України.

300 тисяч безробітних нині перебувають на обліку в центрах зайнятості. І далеко не кожен знайде потрібну роботу. А хто довго обиратиме серед вакансій – втратить статус безробітного. "За відмову від двох варіантів роботи людина знімається з обліку, тому що не бажає працевлаштовуватись", - пояснює начальник відділу центру зайнятості Тетяна Говорун.

Це означає автоматичну втрату допомоги із безробіття, та навіть більше – можливість отримувати субсидію. "Якщо людина працездатного віку не хоче працевлаштовуватись, не перекваліфіковується, така людина отримувати субсидію не може", - говорить керівник Директорату сім'ї та соціальної підтримки населення Мінсоцполітики Віталій Музиченко.

Загалом до завершення опалювального сезону субсидію отримували майже 7 мільйонів родин. 2018-го компенсація малозабезпеченим за комуналку коштуватиме державі 71 мільярда гривень. Це майже обсяг оборонного бюджету. Значну частину цих витрат держава могла б заощадити.

"Виникають різні ситуації: людина могла втратити роботу і 2-3 місяці, півроку шукати, бути на обліку в центрі зайнятості, але якщо людина десятиліттями показує відсутність доходів, то виникає природне питання, а чи не отримує вона тіньові доходи. Таким чином на сьогоднішній день всіх цих людей ми додатково перевіряємо", - пояснює Музиченко.

Ретельне просіювання субсидіантів добряче напружило тих, хто перебуває на обліку в центрах зайнятості. Люди переймаються, що держава спеціально намагається скоротити кількість офіційних безробітних, аби зекономити на виплатах. "Я категорично спростовую ці речі. Ніякого ЦУ немає. Навпаки є величезне бажання людині знайти роботу. Ми ж не вирощуємо довгострокових безробітних", - каже виконувач обов'язків голови Державної служби зайнятості Валерій Ярошенко.

Тож, безробітним, які через центри зайнятості намагаються дійсно працевлаштуватися, – боятися нічого. А тим, хто навмисне використовує цей статус з вигодою отримання пільг, – варто замислитись.

Мінсоцполітики жорстко просіює безбідних субсидіантів. Цієї осені їхні списки переглядатимуть повторно – вже вдруге цього року. Раніше таку процедуру проводили раз на рік.

Джерело: 1+1
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...