В Україні чи Польщі? - Експерти підрахували, де дешевше приготувати борщ

Овочі борщового набору в Україні в кілька разів дорожче, ніж в Польщі.

Про це повідомив директор Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко, передають Патріоти України.

«Якщо порівняти оптові ціни на овочі борщового набору в Україні та Польщі, то з'ясовується, що у нас вони коштують в рази більше (по деяких позиціях)», - пояснив експерт. Він навів результати порівняння цін на ринку «Столичний» (Київ) і на ринку «Броніше» (Варшава) на сьогодні:
• буряк у Варшаві коштує 5,70 грн., В Києві - 11 грн. (Майже вдвічі дорожче);
• капуста в Варшаві - 3,10 грн., В Києві - 8 грн. (Майже втричі дорожче);
• картопля в Варшаві - 3,90 грн., В Києві - 4,30 грн. (Дорожче на 10-15%);
• цибуля в Варшаві - 4,70 грн., В Києві - 5 грн.
З овочів борщового набору дешевше в Україні, за інформацією експерта, тільки морква, в Польщі вона коштує 11,40 грн, в Україні - 10 грн. «З огляду на це, напередодні Великодня, та й взагалі, говорити про подорожчання не доводиться, оскільки дорожчати вже нікуди», - прокоментував Дорошенко.
Також він зазначив, що якщо пройтися по цінам на інші овочі, різниця виявиться теж вражаючою. Наприклад, броколі, в Києві коштує вдвічі дорожче, ніж у Варшаві. «Вони заробляють в п'ять разів більше і платять в рази менше. Ми робимо порівняння українських цін з польськими вже близько року. Раніше різниця постійно скорочувалася, але зараз вона збільшується за рахунок того, що в Польщі значна кількість продукції вже коштує дешевше, ніж в Україні», - пояснив аналітик.
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...