В Україні існує небезпека нових вбивств, організованих російськими спецслужбами, - Stratfor

Спецслужби Росії мають довгу історію причетності до вбивств, або мокрих справ, як їх там називають.

Віце-президент департаменту тактичного аналізу приватної американської розвідувально-аналітичної компанії Stratfor Скотт Стюарт завив про небезпеку нових вбивств, організованих російськими спецслужбами в Україні.

Спецслужби Росії мають довгу історію причетності до вбивств, або мокрих справ, як їх там називають. Дійсно, вони переслідували ворогів російської влади по всьому світу, цитує Апостроф слова Стюарта, передають Патріоти України.

Експерт також звернув увагу на очевидну різницю у підходах, які використовуються російськими спецслужбами у різних географічних точках.

Наприклад, у самій Росії обєкти зазвичай просто розстрілюються. Хоча російські спецслужби публічно заперечують будь-яку причетність, під час спецоперацій всередині Росії вони насправді не докладають особливих зусиль, щоб приховати свій почерк. Більше того, вони, схоже, насолоджуються грою мязами і залякуванням опонентів. Але за межами Росії спецслужби намагаються діяти більш обережно, говорить він, додаючи, що в Україні росіяни все ж діють неприкрито.

Стюарт також вказує на професійність кілерів, котрі влаштували вибух автомобіля бійця АТО Махаурі.

Вбивство має всі ознаки професійної спецоперації, фінансованої державою. ристрій, закладений в автомобіль Махаурі, майже напевно було зроблено професіоналом, який прорахував вибухову силу, щоб усунути ціль, не заподіявши занадто великих супутніх втрат. Хоча ця атака сталася ввечері, а не під час ранкової поїздки на роботу, вона мала багато спільного з вбивствами Шаповала та Шеремета, говорить він.

У Києві залишається ще чимало ворогів Росії. Враховуючи нещодавні події, не дивно, якщо в майбутньому стануться нові вбивства. Щоб уникнути долі Махаурі, тим, хто не в ладах з Кремлем, слід бути більш обережними, резюмував експерт.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...