В Україні назвали п'ять головних проблем Збройних сил

Неможливо розвивати армію, якщо її керівники не мають авторитету і не здатні впровадити стандарти НАТО через відсутність мотивації освоювати нове.

В Україні озвучили п'ять головних проблем, які стоять перед українською армією в 2019 році. Їх озвучив журналіст Юрій Бутусов, передають Патріоти України.

На чолі столу, перш за все, стоїть питання кадрової політики.

"Неможливо розвивати армію, якщо її керівники не мають авторитету і не здатні впровадити стандарти НАТО через відсутність мотивації освоювати нове. В Україні виріс цілий ряд професійних воєначальників, які стали золотим фондом нації і держави, є військові частини, з яких не біжать, а навпаки, куди люди постійно приходять на контракт, і ось такі лідери повинні рости далі в званнях і посадах. Це і є головна реформа", - упевнений він.

Другий момент, за словами Бутусова, пов'язаний з впровадженням певної концепції і планування.

"Якою має бути ця модель? Треба визначити, який характер сучасної війни. Які потенційні загрози нам доведеться відбивати. І описати, які дії армії повинні бути в умовах локальної війни низької інтенсивності, яку ми ведемо, і які потенційні ризики нам загрожують. Очевидно, Україні потрібна стратегія стримування агресора шляхом нанесення неприйнятних втрат, застосування непрямих методів, пошук вразливостей, з метою нанесення максимального збитку. Технічній і матеріальній перевазі Росії треба протиставити сильну сторону України - а це якісна перевага особового складу, мотивація і інтелект бійців", - пояснює експерт.

Третій момент - це необхідність зберегти в армії кадровий стрижень - військовослужбовців, які отримали унікальний бойовий досвід 2014-2015 років, і оптимізувати порядок несення служби.

Крім того, природно, що розвиток армії не може відбуватися без відповідного матеріального вкладення, тобто грошей з бюджету.

"У військовому мистецтві відомо поняття "туман війни", коли мають на увазі невідомість дій противника. Але в Україні головна проблема в тому, що "туман війни" приховує від очей керівництва країни нашу власну армію. Саме відсутність правильного бюджетування породжує багато псевдоконцепцій, які просувають неписьменні генерали і командувачі, коли створюються бездумно десятки нових військових частин і установ, які не забезпечені ресурсами, які не потрібні для обороноздатності, і просто є пилососами для викачування бюджетних засобів на шкоду чинним бойовим бригадам", - говорить Бутусов.

І останній аспект - це наявність практики ведення війни.

"Армія під час війни, навіть в умовах Мінських обмежень, може і повинна бити ворога. Мова не йде про наступ, про застосування важких озброєнь - але ворога треба системно бити тими засобами, які дозволені, а не сподіватися на міфічних "миротворців", які не прийдуть до тих пір, поки у Путіна не виникне дефіцит солдатів, готових ризикувати своєю головою в окопах Донбасу", - резюмує журналіст.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...