"В Україні не займаються питанням державного кордону": Експерт розповів про шляхи наповнення України російськими агентами (відео)

Росія може використовувати відсутність візового режиму з Україною для закидання на її територію агентів і підривників.

Олег Жданов

Про це в ефірі "Обозреватель.LIVE" заявив військовий експерт Олег Жданов, передають Патріоти України.

"Застосування приватних військових компаній як ДРГ існує донині. Я завжди кажу, що ми не займаємося питанням державного кордону. А він у нас фактично відкритий. Ми не обладнаємо кордон в інженерному плані для того, щоб припинити безконтрольний перетин кордону як у пішому, так і в автомобільному порядку. Ми не вводимо з сусідніми державами навіть міграційний режим. Ось у Росію не заїдете, поки не заповните міграційну карту, де вказуєте, куди їдете, мета поїздки, і ви з нею ходите. Якщо без неї - штраф і депортація. Фактично, це та ж віза", - зазначив він.

За словами експерта, в Україні практично відсутній контроль за громадянами суміжних держав, які в'їхали на територію країни.

"На сьогодні прикордонна служба навряд чи відповість, крім кількісного складу, осіб, які перетнули кордон із боку РФ, з боку Білорусі і в'їхали в нашу країну. Але цілі і терміни перебування в країні - це повністю розмита інформація", - наголосив Жданов.

Експерт додав, що через це українські спецслужби частина ресурсів змушені використовувати на контроль за цими особами.

"Звичайно, загроза існує, і це дає величезне навантаження на спецслужби. На ту ж СБУ. Вони повинні тепер за допомогою всіх сил і засобів все це відслідковувати всередині країни, контролювати. А як контролювати, якщо вони вільно можуть переміщатися? Ця загроза постійно існує і, на превеликий жаль, наше політичне керівництво поки це питання спускає на гальмах", - підсумував він.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...