В Україні немає технічної можливості повноцінно захищатися від атак БПЛА, - Гелетей

На сьогодні атака з повітря за допомогою безпілотників є одним з вразливим елементів в сфері безпеки. І в Україні працюють всі над тим, щоб посилити захист від дронів.

Про це в інтерв'ю УНН розповів начальник Управління державної охорони України, генерал-полковник Валерій Гелетей, передають Патріоти України.

В умовах гібридної війни, а також з розвитком технологій заходи безпеки вимагають нових підходів.

"Мова йде не тільки про людський фактор або відеокамери, які ведуть спостереження вдень і вночі. Це повинні бути спеціальні технічні засоби, які можуть попередити будь-які напади, в тому числі - з безпілотників. Днями у нас пройшла робоча зустріч з польськими фахівцями з питань впровадження нових систем захисту від безпілотних літальних апаратів. Можу сказати, що це зараз один з найбільш вразливих сегментів захисту, до викликів якого спецслужби ні України, ні багатьох інших країн світу ще повністю не готові. Ми в Управлінні державної охорони добре розуміємо, що такі диверсії (атаки з безпілотників - ред.) можуть бути застосовані не тільки на складах з боєприпасами, а й в державних органах влади, на будь-яких заходах - від події на футбольному полі до масового заходу на Майдані Незалежності" , - сказав Гелетей.

Він зазначив, що, на жаль, в Україні немає поки технічної можливості повноцінно захищатися від атак БПЛА, перехоплювати контроль над ними і знешкоджувати. Однак це питання розробляється.

"Звичайно, в першу чергу розглядається така техніка, яка могла глушити і перехоплювати чужий дрон. Існують спеціальні "мізки" - технічні прилади, за допомогою яких можна отримати контроль над дроном. Тобто спецслужба має можливість перехопити контроль над БПЛА, який запустив зловмисник, плануючи диверсію або проводячи розвідувальну діяльність", - сказав Гелетей, додавши, що в Україні такі "мізки" є.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...