В Україні незабаром заборонять ще ряд інтернет-сайтів

Мінінформполітики оновило перелік заборонених в Україні веб-ресурсів. ​Список сайтів вже підготовлений і частково був розісланий СБУ деяким регіональним провайдерам.​

Як розповіли UBR.ua самі учасники інтернет-ринку, в основному це сайти з пропагандою Росії, а також так званих "ДНР" і "ЛНР", передають Патріоти України.

"Поки не буде виборів, сайти будуть блокуватися тільки одного вищенаведеного типу. Думаю, заборони будуть вносити потроху. Все буде також, як і в РФ, поступово, щоб не викликати бунт. Рано чи пізно почнеться блокування сайтів неугодних політиків. Може, не чинною владою, але рано чи пізно таке буде. Так як це солодкий інструмент управління свідомістю", - зазначив у розмові з UBR.ua керівник "Паутина.Net" Олександр Арутюнян.

А ось забороняти VPN-сервіси (як це зробили в Росії), за допомогою яких можна відвідувати заборонені ресурси, поки не будуть, впевнений експерт. Заборона браузерів і більш складні речі поки не по зубах нашим органам.

Провайдерів, швидше за все, зобов'яжуть купувати дорогі системи аналізу трафіку DPI.

До речі, провайдери закрили як могли сайти з першого списку влади, але до сих пір заважає колізія в законодавстві. Забороняючи сайти, провайдер порушує закон про телекомунікації, а якщо не забороняє - порушує Указ Президента.

"Провайдери можуть швидко затвердити заборони тільки без аналізу трафіку - так зараз блокують. Але якщо знадобиться установка і покупка DPI систем, то швидко це не буде. Багато провайдерів не зможуть витримати фінансово цього навантаження і можуть припинити своє існування. Інтернет може подорожчати більш ніж на 100%, якщо операторів зобов'яжуть використовувати DPI. В цілому, ми не чекаємо хороших новин. 2018 буде для галузі великим випробуванням", - резюмував Арутюнян.
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...

Хіти тижня. День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети

субота, 16 вересень 2023, 6:41

17 вересня за новоюліанським календарем (до 1923 року - 30 вересня) українці святкують день ангела Віри, Любові, Надії і Софії. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в церкву, і попросити у ікони трьох великомучениць здоров'я...