В Україні очікується підвищення зарплат: Кому і на скільки

З 1 лютого і протягом місяця українців очікує черговий стрибок цін. Але, в той же час, є і хороша новина: починаючи з лютого 2019 року, в Україні істотно зростуть зарплати військових.

У Міністерстві оборони україни повідомляють, що у 2019-му році планують витратити 101 мільярди 700 мільйонів гривень на армію. Частина грошей піде на підвищення зарплат військовим. Повідомляється, що найнижча зарплата військового тепер становитиме 10 тисяч гривень, передають Патріоти України.

У Міноборони українським військовослужбовцям пообіцяли зростання заробітної плати як мінімум на 30%. На такі цілі витратять понад 49 мільярдів гривень.

Як виростуть зарплати у військових?

Наприклад, командир бригади тепер буде отримувати близько 24,7 тисяч гривень, Для порівняння, раніше він отримував 17 тисяч. Заступник командира бригади тепер буде отримувати 24,3 тисячі, в той час як раніше отримував 16,8 тисяч гривень.

Командиру полку підвищили зарплату з 16,8 тисячі гривень до 21,4 тисяч, а його заступнику – з 15,8 тисячі гривень до 20,5 тисячі. Замість 12,1 тисячі гривень командир роти почне отримувати до 15,4 тисяч, командування взводу – 13,9 тисячі замість 10.

Тепер командир танка замість 8,5 тисяч буде отримувати 11,2 тисячі гривень, командир бойової машини – 11,1 замість 8,4 тисяч гривень.

Крім того, якщо раніше солдатів-стрілець отримував 7,634 гривні, то вже з найближчого місяця йому почнуть платити 10 тисяч 183 гривні. Також зростуть зарплати і у військових лікарів.

Кого не торкнеться підвищення зарплати?

Зарплата з лютого не збільшиться у командування та підрозділів забезпечення. Підвищення торкнеться саме тих, хто знаходиться на бойових посадах. У Міноборони нагадують: перші збільшені зарплати військові отримають вже у лютому 2019 року.

При цьому грошові виплати за перебування в зоні військових дій не зміняться. Будучи на передовій, солдат буде додатково отримувати 10 тисяч гривень. Якщо ж солдати будуть перебувати на виконанні інших завдань, то додатково отримають 4,5 тисяч гривень.

Як і раніше, заплановані додаткові кошти на збиту техніку бойовиків. В Минулому році говорили про сумі 4 мільярди гривень. У тому числі з них – 3 мільйони гривень передбачалося за збиті 86 одиниць бойової техніки ворога.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...