В Україні починається виробництво РСЗВ "Верба"

Українська реактивна система залпового вогню "Верба" ​​буде виготовлятися на Шепетівському ремонтному заводі, який входить до складу держконцерну "Укроборонпром".

Про це повідомив директор Шепетівського ремонтного заводу (ШРЗ) Олег Туринський, передають Патріоти України з посиланням на Цензор.НЕТ.

За його словами, вже завершені випробування і система "Верба" прийнята на озброєння. "З 11 по 16 лютого бригада співробітників нашого заводу працювала на Харківському конструкторському бюро ім. Морозова, яке є розробником "Верби". Ми вивчали документацію і всі особливості цієї системи", - пояснив цензора Олег Туринський.

Він повідомив, що зараз налагоджується кооперація між заводом, ХКБМ і ще одним підприємством, залученим в проект - львівським державним заводом "Лорта", який є найбільшим виробником радіоелектронної апаратури. "Виробництво РСЗВ" Верба "почнеться в 2019 році", - підкреслив Туринський.

Директор ШРЗ не назвав точну кількість пускових установок, зазначивши, що ними може бути озброєний артилерійський дивізіон.
Відзначимо, що ШРЗ спеціалізується на ремонті ракетно-артилерійського озброєння для ЗСУ, але з недавніх пір зайнявся і модернізацією військової техніки. Зокрема, на виставці "Зброя та безпека", яка пройшла в жовтні минулого року в Києві, був представлений виконаний співробітниками підприємства варіант модернізації радянської 122-мм РСЗВ "Град", що отримав назву "Берест".
РСЗВ "Верба" розробки ХКБМ також є український варіант модернізації "Граду". Вперше "Верба" була представлена в 2015 році. Її особливостями є розміщення на базі вітчизняного автомобіля КрАЗ, повна автоматизація всіх процесів, можливість управління вогнем з кабіни, а також використання сучасної навігаційної апаратури.
Всі ці якості, дозволяють скоротити час перезарядки "Верби" у порівнянні з "Градом" в 7 разів (до 10 хвилин), а швидкість відкриття вогню по цілі на незнайомій місцевості збільшується в 4 рази. Завдяки новій системі стабілізації платформи, підвищена і точність ведення вогню.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...