В Україні пропонують ввести День пам'яті полеглих героїв

В Україні 29 серпня має стати Днем пам'яті полеглих героїв у війні за незалежність держави.

Юрій Бутусов

«У 2017-му році Україна святкує чимало неробочих днів - Міжнародний жіночий день, 1 і 2 травня - свято Весни і Праці, 9 травня - День Перемоги у Другій світовій війні ... Все це - потрібні багатьом дати. Хоча за багатьма з них точаться суперечки. А ось про те, чи треба вшанувати пам'ять загиблих суперечок ніяких не йде», - заявив журналіст Юрій Бутусов, передають Патріоти України.

За його словами, Україна також повинна шанувати пам'ять загиблих воїнів.

«29 серпня має стати Днем пам'яті полеглих героїв, вдень героїзму і жертовності народу України у війні за незалежність. В один цей день загинуло 255 і пропало безвісти до цих пір не менше 17 українських воїнів», - підкреслив журналіст.

Він додав, що Іловайська трагедія стала важливим випробуванням для країни.

«Іловайськ - це важлива подія, адже коли все навколо бігли і була паніка, Іловайська угрупування не зробила ні кроку без наказу командування. За наказом воювали в оточенні, за наказом поїхали в похідній колоні по зеленому коридору. Вони свій борг перед Батьківщиною виконали до кінця, вони віддали всі, вони зібрали в кулак волю і дисципліновано виконували завдання, коли навколо все валилося, і малодушні бігли сотнями і тисячами », - написав Бутусов.

Він також уточнив, що тоді масова жертовність українських героїв «сколихнула світову спільноту, точно також як сколихнула жертовність Небесної сотні».

«Це день злочину Росії, день, коли українці відмовилися без бою скласти зброю перед окупантами, коли навіть у важкій ситуації наші війська пішли на прорив. І злочин російської армії важливо пам'ятати, Іловайський прорив - це символ вторгнення. Символ нашої боротьби, коли ціною страшних втрат гранатометами палили російські танки, коли йшли на кулемети і на бронетехніку, коли били ворога всім що було в руках», - вважає журналіст.

На його думку, Україна зобов'язана пам'ятати про подвиг героїв.

«Вважаю, це 29 серпня повинен бути не робочий день в країні - у нас достатньо державних свят, які можна скоротити. Потрібен день, коли люди повинні думати про ціну своєї волі зараз, діти і дорослі повинні ходити на екскурсії і дізнаватися історію, державні діячі повинні приділяти увагу і показувати приклад поваги до пам'яті загиблих Героїв ... Тисячі людей не забудуть Іловайськ ніколи, як би його хто і чому не прагнув забути. Війна триває», - резюмував Бутусов.
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...