В Україні провели успішні випробування вітчизняного ПТРК "Бар’єр-В" на базі гелікоптера МІ-8МСБ-В (фото)

Ракетний комплекс «Бар’єр-В» використовує ракету РК-2В, яка здатна знищити будь-яку броньовану ціль на відстані до 7,5 км.

На одному з українських полігонів відбулися практичні випробування вертольоту Мі-8МСБ-В (глибока модернізація Мі-8 від АТ «Мотор Січ») оснащеного модулем ПМ-ЛКТ під час стрільб керованою протитанковою ракетою з ракетного комплексу «Бар’єр-В», розробки КБ «Луч». Фото запуску опублікував Ділан Малясов на своїй сторінці Facebook, передають Патріоти України.

Нагадаємо, протитанковий ракетний комплекс «Бар’єр-В» призначений для встановлення на модернізований вертоліт Мі-24 та Мі-8МСБ-В. Він використовує ракету РК-2В, яка здатна знищити будь-яку броньовану ціль на відстані до 7,5 км.

Використання вітчизняного ПТРК стало можливим завдяки розробці ДП НВК «Фотоприлад» оптико-електронного модуля для виявлення цілі та наведення ракети ПМ-ЛКТ, який входить до складу комплексу 524Р, що встановлюється на вертоліт Мі-8МСБ-В. Також, у перспективі їм можуть оснастити й вітчизняні модернізації вертольотів Мі-2 та Мі-24.

Комплекс керованого озброєння 524Р – призначений для вирішення задач цілодобового огляду, виявлення, розпізнавання та автоматичного супроводу наземних та повітряних, рухомих та нерухомих цілей. Він дозволяє виявляти цілі типу танк на відстані до 10 км.

Варто зазначити, що про перші льотні випробування українських вертольотів, оснащених новим СУО з успішними пусками ракет по цілях, стало відомо в середині минулого року. За планом, очікується, що новий комплекс буде прийнятий на озброєння ЗСУ до кінця цього року.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...