В Україні "стало більше" торнадо: Синоптик пояснила чому

За словами експерта, це природне явище, насправді, є «повноцінним членом українського кліматичного суспільства поряд з грозами, градом і шквалами».

Народний синоптик Наталія Діденко знайшла несподіване пояснення, чому в Україні все частіше з'являються торнадо. Про це вона пише у Facebook, передають Патріоти України.
За словами синоптика, твердження про те, що торнадо перестало бути рідкісним природним явищем в Україні через погіршення клімату в країні або величезної кількості викидів в атмосферу - це помилка. «Поява все більшої кількості зафіксованих смерчів в Україні свідчить як раз про зростаючий добробут наших співгромадян, а не про кліматичної глобальної катастрофи», - пише Діденко.
Насправді, пише синоптик, смерчі в країні були завжди. Найчастіше вони зустрічаються в областях, які знаходяться вздовж Дніпра, а також на Волині, Львівщині, в Рівненській області та причорноморських районах.
За словами Діденко, торнадо не стали частіше з'являться в країні, просто з розвитком технологій українцям стало легше «фіксувати» їх і поширювати відео явища в соцмережах. «Зараз у бідного смерчу немає ніяких шансів сховатися в чистому полі або в морській далині. Всюди його наздожене хто-завгодно з гаджетом, запише на відео, супроводжуючи яскравим матом або захопленим коментарем. У кого вже який смерч», - зазначила синоптик.
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...