В Україні стартував осінній призов у армію: Що треба знати

У 2018 році термін осіннього призову продовжили до 30 грудня.

1 жовтня в Україні почався осінній призов на строкову службу в армію, який триватиме до 30 грудня. Про це свідчить указ №274 / 2018 президента Петра Порошенка, опублікований на сайті глави держави, передають Патріоти України.

Протягом цього періоду в Збройні Сили України та інші військові формування для проходження служби призвуть 17960 чоловік. У ЗСУ будуть призвані 9010 осіб, до Державної спеціальної служби транспорту - 900 осіб, до Державної прикордонної служби - 1550 осіб, в Національну гвардію України - 6500 осіб.
Згідно з додатком до документа, найбільше строковиків планують призвати з Дніпропетровської (1850), Харківській (1300) і Одеської (995) областей.
Призовний вік в Україні в 2018 році встановлено на рівні 20-27 років. Чоловіки цієї вікової категорії, визнані придатними до стройової підготовки і які не мають підстав для відстрочки або звільнення від армії, зобов'язані пройти службу в рядах Збройних Сил України.
Молоді люди 18-19 років вправі пройти службу в армії на добровільній основі (за контрактом).
Термін служби в армії становить:
  • 18 місяців - для призовників, які не мають вищої освіти;
  • 12 місяців - для призовників зі ступенем спеціаліста або магістра.
У Генштабі ЗСУ раніше уточнили, що жоден військовослужбовець строкової військової служби, який проходить службу в ЗСУ, не залучається до виконання завдань у складі об'єднаних сил на сході України.
Як пише Юридичний портал, призовники, які отримали повістку з військкомату, зобов'язані прибути на призовну дільницю в термін, зазначений у повістці.
У законодавстві зазначено, що неотримання повістки з яких-небудь причин не є підставою для ігнорування призову. Як тільки в країні оголошено про початок нового призову в армію, військовозобов'язаним громадянам дається 10 днів на явку у військовий комісаріат.
У 2018 році термін осіннього призову продовжили до грудня з метою якісного відбору в зв'язку зі збільшенням кількості призовників для комплектування Національної гвардії і Державної прикордонної служби.

Захист незалежності та територіальної цілісності України є конституційним обов'язком українців, який встановлюється з метою підготовки громадян до захисту своєї держави, забезпечення особовим складом ЗСУ, інших військових формувань, а також правоохоронних органів спецпризначення і Державної спеціальної служби транспорту.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...