"В Україні тоді був повний хаос", - генерал розповів про анексію Криму в 2014 році (відео)

За словами генерала, Україна тільки теоретично могла почати збройний опір під час анексії Криму. У разі такого сценарію Захід засудив би Україну, а Росія могла б висадити свій десант у Києві.

Ігор Гордійчук

Про це розповів начальник військового ліцею імені Івана Богуна, легендарний генерал-майор ЗСУ Ігор Гордійчук (відомий також під позивним "Сумрак") в інтерв'ю телеканалу ATR, передають Патріоти України.

"Тоді (утримати Крим – ред.) не могли. Не було кому виконувати наказ. Фактично була окупація. Вони (зелені чоловічки – ред.) захопили тоді Раду депутатів і Кабінет міністрів Криму. В теорії можна було (почати збройний опір – ред.), але вони (російські війська – ред.) були б вже тут, у Києві", - каже Гордійчук.

Відповідаючи на питання про можливість об'єднання українських військових з кримськими татарами для протистояння окупації, генерал сказав: "Навіть бажання і мотивації кримських татар було недостатньо. Російська армія тоді вже була фактично розгорнуто. У нас була ще завершальна стадія Майдану, а в цей час Путін вже проводив приховану і частково відкриту мобілізацію. В той час вже 200-300-400 тисяч було навколо Криму".

"Крім того (перед анексією – ред.) було розгорнуто тактичну ядерну зброю", - підкреслив Гордійчук, зазначивши, що на момент початку окупації півострова це ядерне озброєння вже було готове до використання.

"Була велика вірогідність, що як тільки ми почали збройний опір в Криму, то абсолютно не стали б на нашу сторону ні НАТО, ні США, ні Європи. Навпаки, засудили б", - каже генерал.

На уточнююче запитання він відповів, що інформаційно-пропагандистська машина Кремля працювала дуже потужно, бо Захід міг засудити Україну в разі бойових дій у Криму.

"У Путіна тоді був варіант... Ми тоді перехопили (переговори – ред.), що вони будуть літаками тут, у Києві. Вони (Росія – ред.) збиралися висадити свій десант, і диверсантів в Києві. В Україні тоді був повний хаос".

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...