В Україні з наступного року почнуть замінювати асфальт на цементобетон, - Мінінфраструктури

Міністерство інфраструктури запланувало на 2018 рік почати три проекти реконструкції 232 кілометрів доріг, які передбачають цементобетонне покриття.

Про це, як передає "Інтерфакс-Україна", йшлося на засіданні транспортного комітету Верховної Ради, передають Патріоти України.

Загальна вартість робіт становитиме приблизно 8 млрд гривень.

Перший проект - реконструкція Північного обходу Житомира по трасі М-06 Київ-Чоп (22,3 км).

"Планується підвищення категорії дороги (розширення дороги з двох до чотирьох смуг, розрахункова інтенсивність руху - 14 тис. авто). Землевідведення вже зроблені", - повідомив директор департаменту стратегічного розвитку дорожнього ринку і автомобільних перевезень МІУ Віктор Сасін.

За словами представника "Укравтодору" Андрія Чабановського, вартість реконструкції становитиме 1 млрд гривень. Проект фінансується за рахунок кредиту ЄБРР.

Крім того, інвестиційний проект реконструкції дороги Н-31 Дніпро-Решетилівка передбачає розширення дороги з двох до чотирьох смуг, а також виконання покриття в цементобетоні (137 км), повідомив Сасін.

Вартість проекту, за даними "Укравтодору", становить 5,4 млрд гривень.

Також на автотрасі Н-11 Кропивницький-Миколаїв передбачається проведення капітального ремонту дороги в межах Миколаївської області (73 км), додав Чабановський.

Покриття дороги, згідно з підготовленим проектом - цементобетон. Вартість проекту - 1,6 млрд гривень, початок робіт у 2018 році.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...