В Україні зацвіли яблуні (фотофакт)

Колись популярна пісня Анни Герман про те, що "Один раз в год сады цветут", вже неактуальна, оскільки цвітуть вони вже двічі.

Днями бердянців здивувала квіткова розсип на яблунях і сливах. Жовтень на носі, а цвітіння в самому розпалі, передають Патріоти України.

Хоча деякі з місцевих жителів пам'ятають, як п'ять років тому в таку ж пору цвіла вишня.

Фахівці відзначають: цвітіння фруктових дерев в останні роки вже стає цілком звичним явищем. Виною тому зміна клімату і коливання теплих і холодних температур повітря. "Через такі коливання в "організмі" дерева відбувається збій, - пояснює доцент кафедри фізіології рослин та екології ДНУ Ірина Зайцева. - Порушується баланс речовин в дереві, які регулюють його розвиток. Бутони отримують "команду" про сприятливі умови, і починають цвісти".
За словами Зайцевої, осіннє цвітіння фруктових дерев не таке рясне, як весняне. Та й на урожай розраховувати не варто. Головне, щоб тепер сади вчасно зацвіли навесні. Але це якщо погода знову не внесе свої корективи. Адже всі ми неодноразово були свідками того, як з заморозків, урожай слив і яблук був мізерно малий.
Джерело: КП в Україні
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...