В Україні змінили норми і тривалість опалювального сезону

Кабінет міністрів України прийняв рішення скоротити норми споживання газу, тепла та електроенергії на опалення з першого травня цього року.Про це повідомляється на сайті Кабміну.

Про це повідомляється на сайті Кабміну, передають Патріоти України.

Раніше під час опалювального сезону субсидія покривала 330 кубів на опалення квартири площею 60 квадратних метрів. А вже в наступному сезоні "зі знижкою" нараховуватимуть всього 300 кубів. Якщо ж буде витрачено понад установлений ліміт, різницю доведеться доплачувати за повною ціною. Наприклад, якщо за місяць використовується 330 кубів, то за повною вартістю доведеться заплатити за 30 кубів - це приблизно 205 гривень.

У такій же квартирі, але з централізованим опаленням субсидія замість 3,28 Гкал тепла покриє всього 2,5. Перевищений обсяг буде оплачуватися за повною вартістю.

Також Кабмін змінив терміни опалювального сезону в країні. Тепер українці з централізованим опаленням отримають субсидії тільки після офіційного оголошення місцевими органами опалювального сезону. А ось тим, хто самостійно опалює будинок або квартиру, опалювальний сезон скоротили на один місяць - тепер знижку нараховуватимуть з 15 жовтня по 15 квітня. Нагадаємо, що раніше субсидії нараховували з 1 жовтня по 30 квітня.
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...