В Україні знову змінять правила похоронів: Що треба знати

Верховна Рада України в четвер, 15 березня, скасує скандальну норму про обов'язкову експертизу померлих і дозвіл на поховання через суд.

Буде знайдений компромісний механізм. Про це в коментарі "Обозревателю" заявив народний депутат від Блоку Петра Порошенка, член комітету з питань законодавчого забезпечення правової політики Валерій Карпунцов, передають Патріоти України.

"Сьогодні, 14 березня, на засіданні комітету будуть розглянуті зміни і норми в КПК, щоб зняти всі спірні моменти, включаючи скасування зобов'язання проводити експертизу померлих і отримання рішення суду. Буде знайдена конструкція, яка буде підтримана в сесійному залі вже в четвер. Тобто цю норму і низку інших, які викликали дискусії в суспільстві, модифікують. Ми знімемо всі спірні питання", - сказав він.

Карпунцов зазначив, що під час прийняття змін до КПК "разом із водою викинули дитя". "На жаль, спочатку хотіли як краще, а вийшло як завжди. Але в четвер ми це виправимо", - запевнив він.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...