В українському парламенті хочуть заборонити вживання назв "ДНР" і "ЛНР"

4 грудня Верховна Рада розгляне в другому читанні закон про деокупацію. У ньому будуть визначені поняття «окупаційна адміністрація», «збройна агресія Росії», а країна-окупант – Російська Федерація.

Про це в ефірі телеканалу ZIK заявив народний депутат від БПП Іван Вінник, передають Патріоти України.

«Треба припинити вживати будь-яку термінологію або натяки на так звані «ДНР» і «ЛНР». В умовного Плотницького, Захарченка, Корнета чи ще когось, немає самостійної суб'єктності. Верховна Рада допоможе в цьому інформаційному визначенні.

Я сподіваюся, що 4 грудня ми розглянемо в другому читанні закон про основи державної політики щодо забезпечення державного суверенітету на тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей. Там будуть чітко визначені понаття, що таке «окупаційна адміністрація», «збройна агресія Росії», буде визначена країна-окупант – Російська федерація», – відзначив пан Вінник.

За словами нардепа, український парламент також може заборонити вживання назв «ДНР» і «ЛНР».

«У подальшому, якщо ми будемо говорити про український Луганськ, який є тимчасово окупованим, ми будемо говорити, що перевороти і путчі відбулися в центрі окупаційної адміністрації Росії. Якщо вживання назв псевдореспублік буде продовжуватися, то Верховна Рада буде наполягати на тому, аби заборонити вживати цю псевдосуб'єктність. Саме Росія є головним фактором, який призвів до втрати території, вбивства наших громадян. Тому нам треба називати речі своїми іменами», – зауважив народний обранець.

На переконання Івана Вінника, якщо Верховна Рада прийме це законодавство, то дискусія з приводу того, хто може бути у складі миротворчого контингенту, стане недоречною.

«Очевидно, що країна-агресор, проти якої буде діяти миротворчий контингент, не може бути серед нього. Так само припиняться дискусії щодо лінії розмежування. Цією лінією стане адміністративний кордон з Росією. Те ж саме буде стосуватися повноважень і роботи міжнародних спостерігачів під час моніторингової місії ОБСЄ.

Тому дуже важливо, аби Верховна Рада сконцентрувалася і прийняла це законодавство. Ми сподіваємося на консенсусне голосування, що всі 5 фракцій, які формували коаліцію, дадуть голоси. Це буде дуже важливий знак як міжнародній спільності так і нашому агресивному сусіду», – вважає пан Вінник.
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...