В українському парламенті звинуватили Кабмін у зриві всіх оборонних програм

Комітет Верховної Ради з нацбезпеки і оборони звернувся до прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана із заявою про повний провал програм по підвищенню обороноздатності, а також з вимогою визначити завдання боєздатності першочерговими.

За таке рішення проголосували 10 членів комітету з нацбезпеки і оборони, присутніх на засіданні, передають Патріоти України з посиланням на Цензор.НЕТ.

Як перед цим зазначив секретар Комітету Іван Винник, представляючи звіт щодо дій уряду, до цих пір не прийняті програми щодо підвищення обороноздатності. "У нас нічого не робиться в частині розвитку можливості застосування Державної іпотечної установи, яка може кредитувати сектор безпеки і оборони в частині забезпечення житлом військовослужбовців. Жодна програма не прийнята. У нас не спрощена процедура оформлення правових угод під державні гарантії ... Повністю провалена робота з облаштування кордону. Я б зовсім будь-які цифри спробував би не згадувати в звіті", - зазначив він.

За словами Винника, за програмою "Європейський вал" за минулий рік "накопали аж 5 кілометрів ровів з 275 існуючих. Тобто, за минулі два роки викопано 270, за 2017 й - 5". "Фактично зроблено 8 кілометрів огорожі з 89 існуючих. Це при тому, що ми виділили кошти спецконфіскації на цей напрямок прикордонній службі", - додав Винник.

У свою чергу голова Комітету Сергій Пашинський додав, що уряд Китаю під програму лізингу квартир для військовослужбовців виділив 500 млн доларів на 15 років під 4,5% річних. Всі необхідні нормативні документи були прийняті, однак Кабмін цю програму заблокував. "З такими темпами років через сім ми вийдемо на підписання ... У нас створюється враження, що в пріоритетах уряду питань оборони і безпеки взагалі немає. Це говорить про те, що в пріоритеті Кабінету міністрів немає такої теми як обороноздатність ... Офіційно заявляю: абсолютно з усіх питань, що стосуються нацбезпеки і оборони, Кабінет міністрів не бачить це як пріоритет. Я як глава Комітету не можу вже місяць навіть в телефонному режимі поговорити з міністром фінансів і задати йому питання, чому він зірвав усі оборонні програми, які були у нього на контролі", - сказав Пашинський.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...