В Україну прибув Вифлеємський вогонь миру

У неділю, 17 грудня, представники Національної скаутської організації Пласт привезли в Київ Вифлеємський вогонь миру.

Про це організація повідомила у Facebook, передають Патріоти України.

"Вифлеємський вогонь миру вже у Києві", - сказано у повідомленні.

Як повідомляє Укрінформ, урочиста передача Вифлеємського вогню миру почалася в Патріаршому соборі Воскресіння Христового на Лівому березі. Таким чином, в Україні офіційно почалася скаутська естафета, метою якої є поширення вогню миру в кожний український дім до Різдва Христового.

Цьогоріч спільно з іншими волонтерами пластуни поширять символ миру по всій передовій лінії конфлікту на сході України.

Українська делегація отримала Вифлеємський вогонь миру на щорічній церемонії у головному соборі Відня (Австрія).

Вифлеємський вогонь миру - міжнародна щорічна скаутська акція до святкувань Різдва Христового, під час якої пошируюють символічний вогонь, запалений на місці народження Ісуса Христа.

Акція започаткована у 1988 році Австрійською телерадіокомпанією як акт благодійності. Організатори прагнули донести світло з символічного місця народження Ісуса Христа тим, хто святкує Різдво поза домом - у лікарнях, сиротинцях тощо.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...