В УПЦ КП відповіли на інформацію про втручання Вірменської апостольської церкви у справу Томосу для України

В "гонитві за сенсаціями" деякими українськими журналістами було спотворено інформацію про висловлювання очільника Вірменської церкви...

Про це на своїй сторінці у Facebook пише архієпископ Чернігівський і Ніжинський, керівник Інформаційного відділу Київської патріархії, секретар Священного Синоду УПЦ КП Євстратій Зоря, передають Патріоти України.

"Вірменський Католикос у Новосибірську на освяченні храму на питання журналістів сказав: «Армянская апостольская церковь является сторонницей каноничности. И в этом отношении никогда не может приветствовать шаги, которые направлены на разделение, расчленение церкви» (так цитує його російський ТАСС).

ВСЕ. Більше цитат немає.

«Вірменська апостольська церква виступила проти надання томосу Україні» - придумують УКРАЇНСЬКІ журналісти заголовок для передруковки новини з російського ТАСС, який сам навіть до такого не додумався.

Де в цитаті Католикоса хоч щось про Томос?

Я вже не кажу про те, що Вірменська Церква належить не до числа Помісних Православних Церков, а до числа Давніх Східних Церков, і, відповідно, до питання Томосу, канонів Православної Церкви, тощо - має лише опосередковане відношення. Про це українські журналісти, які «творчо» допрацьовують російських пропагандистів - очевидно навіть не здогадуються."

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...