В уряді хочуть знову переписати правила нарахування субсидій

Діюча програма зобов'язує переоформити держдопомогу близько 1 млн громадян-одержувачів, а напередодні опалювального сезону до них приєднаються ще близько 5 млн заявників.

Міністерство соціальної політики України має намір переписати правила нарахування субсидій на житлово-комунальні послуги, передають Патріоти України.

Як розповів віце-прем'єр Павло Розенко, з 1 травня запрацювала нова програма відбору субсідіантов, але до неї за останні пару місяців "виникло чимало запитань". "Це тільки початок процесу, але по ньому вже видно, що наші побоювання за новою програмою виправдовуються. На жаль, є дуже багато неузгодженостей в новій програмі субсидій. Тому я вчора на засіданні парламентського комітету дав доручення Міністерству соціальної політики буквально в двотижневий термін проаналізувати скарги і звернення, в першу чергу - управлінь соцзахисту, щоб тих проблем, які вони зараз відчувають, не було, і внести зміни в програму призначення субсидій", - говорить Розенко.
За словами Розенка, діюча програма зобов'язує переоформити держдопомогу близько 1 млн громадян-одержувачів, а напередодні опалювального сезону до них приєднаються ще близько 5 млн заявників, - органи державної допомоги ризикують оперативно не впоратися з такою кількістю заявок.
Травневі правила, підкреслив віце-прем'єр, привели до того, що в ряді областей до 70% субсідіантів довелося проходити чергову перереєстрацію. "Раніше в Мінсоцполітики говорили, що їх кількість не перевищить 15-20%. А на ділі в літній сезон переоформити субсидії повинні близько 1 млн громадян - це провокує велику напругу в суспільстві. Що буде, коли ще 5 млн громадян потрібно буде переоформити собі субсидії на опалювальний сезон? Гнати знову людей в управління соцзахисту, створювати ажіотаж, черги, я вважаю, є неприпустимим" - говорить Розенко.
Джерело: UBR.ua
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...