В уряді озвучили рецепт боротьби з повзучою угорською окупацією Закарпаття

Верховна рада має прийняти закон, який реагуватиме на "повзучу окупацію" Угорщиною українського Закарпаття.

У Києва не повинно бути сумнівів у тому, що робити з угорським дипломатом. Таку думку висловив заступник міністра з питань окупованих територій Георгій Тука у Facebook, передають Патріоти України.

Консул Угорщини в Берегово Матяш Сіладі порушив норми поведінки, видаючи українцям на Закарпатті угорські паспорти. "Дипломат грубо порушує норми поведінки та повинен бути покараний за це. Досить загравати з угорською владою, які публічно грубо зневажають закони України. Усвідомлюючи порушення закону, влада Угорщини не вибачилася, не запропонувала пошуку шляху до розуміння. Угорська влада почала, фактично, шантажувати Україну. Реакція на дії шантажиста повинна бути однозначною: всі дипломатичні установи, що діють на території України повинні дотримуватися українського законодавства", – заявив Тука.

За його словами, він вже попереджав кілька місяців тому про "повзучу сепаратізацію" на Закарпатті та незадоволений тим, що все ще стоїть питання про видворення угорського консула в Берегово Матяша Силаді з України через видачу угорських паспортів українцям.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...