В усьому винен Путін: У Кличка виправдовують ціни столичних готелів під час фіналу Ліги чемпіонів

За словами заступника Кличка, всі готелі за півроку до матчу були викуплені за цінами, узгодженими з УЄФА.

Олексій Резніков

Дорогі номери в Києві під час Ліги чемпіонів – це інформаційний вкид недружнього сусіда. Про це розповів заступник голови Київської міської державної адміністрації Олексій Резніков, передають Патріоти України з посиланням на Главком.

"Одночасно на двох сайтах з'явились однакові новини. На одному ресурсі писали, що іспанські вболівальники відмовляються їхати до Києва через високі ціни, на другому - що англійські. І в цей час на "букінгу" (система бронювання готелів booking.com. - ред.) з'являється п'ять номерів по 200–300 тисяч гривень – навіть не готелі, а якісь "апартменти" на Голосієві, Нивках", - каже Резніков.

За його словами, про можливі провокації столичну владу попереджали спецслужби. "На закритих засіданнях координаційного штабу представники спецслужб казали, що у нашого недружнього північного сусіда стоїть завдання максимально все спаплюжити. З таким ми стикалися під час підготовки до Євробачення торік. Цього року - все під копірку", - зауважив Олексій Резніков.

У Києві є близько 20 тис. готельних номерів і ще близько 2,5 тис за містом. "Кияни, коли почули про цю провокацію з цінами, створили групу і близько 2 тисяч квартир запропонували безкоштовно", - додає заступник голови КМДА.

Стверджує, фестивальне містечко в Києві за 4 дні відвідали 230 тис. людей. "Є така формула: один іноземець в економіку міста за добу вливає від 100 євро. Туристи тільки в кафе та барах витратили 50 мільйонів гривень, за оцінками ресторанного бізнесу.

Представник УЄФА Вішал Патель спілкувався з друзями, які перший раз приїхали до Києва. Вони здивовані. Очікували побачити звичний східноєвропейський стиль міста типу Чехії, Польщі або ж Радянський Союз. А побачили зелене місто, з доброзичливими людьми, з приголомшливо смачною і різноманітною кухнею. При цьому - добрий сервіс і низькі ціни. Для європейця їжа - суттєвий фактор і один із приводів подорожувати. Тому ми отримали 70–80 тисяч "євангелістів", які несуть благу звістку, що в Києві круто, і сюди варто приїжджати", - зауважив Олексій Резніков.

Опублікував: Олег Устименко

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...