В усьому винне повітря: Вчені розкрили таємницю Бермудського трикутника

Дослідники вивчали супутникові знімки місцевості і погоду в районі аномальної зони протягом 10 років.

Район Бермудського трикутника в Атлантичному океані небезпечний через повітряної аномалії. Такими є результати дослідження американських метеорологів з Університету штату Колорадо. Вони близько 10 років вивчали погоду в районі Бермудського трикутника, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Керівник дослідження Стів Міллер та інші вчені вивчали супутникові знімки місцевості. Завдяки максимальному збільшенню зображень, вчені побачили на них хмари шестикутної форми. Вони розміщені над аномальною зоною.

Хмари такої форми утворюються через атмосфери океану. Тепла вода з мілини випаровується в холодне повітря. При цьому утворюється каркас хмар. Вони деякий час дрейфують над Бермудським трикутником і вибухають. Під час вибуху утворюються потужні повітряні потоки.

Саме ці потоки повітря причина загибелі літаків і кораблів, вважають вчені. Після вибуху потужний порив вітру опускається до поверхні океану. Взаємодія атмосферних хвиль призводить до утворення сильної турбулентності. Вибратися з неї техніці не представляється можливим.

Порив вітру, який опускається на поверхню океану, може викликати хвилю. Її висота сягає 40 м.

Довідка: Бермудський трикутник - район в Атлантичному океані. Ця територія розташована між Бермудами, Пуерто-Ріко і Південної Флоридою. Вперше його згадав письменник Вінсент Гаддіс в 1946-му. Він писав матеріал про зникнення рейсу №19 - ланки з п'яти бомбардувальників-торпедоносців. Вони 5 грудня 1945 року вилетіли з бази військово-морських сил США в Форт-Лодердейл і не повернулися. Уламки літаків не знайшли.

Кореспондент Associated Press Евард Ван Вінкл Джонс територію в Атлантичному океані назвав "морем диявола". Автором словосполучення "бермудський трикутник" став Вінсент Гаддіс. Він в 64-м опублікував статтю "Смертоносний бермудський трикутник". Загалом прихильники теорії згадують про зникнення приблизно 100 великих морських і повітряних суден за останнє сторіччя.
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...