'В воздухе запах химии'': Мешканці Армянська б'ють тривогу через запуск "Титану"

​В окупованому Армянську (Крим) після зупинки через викиди почав працювати завод "Кримський титан" олігарха Дмитра Фірташа, що може становити загрозу для довкілля.

Таку думку висловила кримський еколог Маргарита Литвиненко, зазначивши, що за такий короткий час його не могли модернізувати, передають Патріоти України.

"У повітрі явно відчувається запах хімічної речовини — це впливає на стан людей. Завод "Кримський титан", швидше за все, і надалі загрожуватиме місцевим жителям і довкіллю, бо за такий час не можна було його кардинально покращити. Швидше за все, там прочистили фільтри, зробили щось екстрене, знайшли вапняну суміш для заливки кислотонакопичувача", — сказала вона.

Литвиненко припустила, що тепер завод загрожуватиме жителям не так сильно, але все одно це реальна небезпека для міста. "Достовірної інформації про виміри повітря і про стан жителів немає. Без води з Дніпра небезпека від роботи "Кримського титану" зросла. Проекти з опріснення води або заповнення кислотонакопичувача іншою речовиною не компенсують небезпеки від діяльності заводу. Кислотонакопичувач все одно залишиться", — зазначила вона.

Джерело: Крим.Реалії
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...