В Запоріжжі комуністи та "православне воїнство" об'єднались у спільних діях

22 червня в Запоріжжі мітинг під монументом "Скорботної матері" за участю громадської організації "Полк Перемоги" та представників колишньої Комуністичної партії України охороняли хлопці православної організації "Союз православний "Радомир".

Захід був присвячений річниці початку бойових дій на території СРСР під час Другої світової війни, передають Патріоти України з посиланням на Нromadske-zp.tv.
Серед головних спікерів на мітингу виступав колишній народний депутат від Компартії України Олексій Бабурін. А одним з членів вищезазначеної організації «Полк Перемоги» є Юрій Петровський, який очолює «Жовтневу районну організацію Комуністичної партії України» в м. Запоріжжя.

«Всі ми ходимо під богом. Не важливо, комуністи, або нинішня влада - всі ходять до церкви», - відповів один з православних охоронців на зауваження з приводу участі в мітингу, який, крім "Радомира", охороняли також велика кількість поліції і нацгвардейцев.

Громадська організація "Союз православний "Радомир" з'явилася в Запоріжжі зовсім недавно. Її творці - вихідці із Запоріжжя, брати Антон і Микита Замараєвої. Старший брат, Антон, свого часу виїхав з міста, займався громадською діяльністю і навіть був обраний депутатом Вишневської міської ради (Київська область).

"Радомир" активно співпрацює з Запорізькою єпархією УПЦ (МП). Молоді люди спортивної статури в травні охороняли захід єпархії проти законопроектів, що обмежують діяльність церков, які управляються з країни-агресора. У недавній відеопрезентації "Радомира" видно, що на таких заходах мирно уживаються церковні хоругви і червоні прапори (див. перше фото). Примітно і те, що сама організація взяла собі назву слов'янського дохристиянського походження.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...