У Запоріжжі хапають - у Києві "хрестяться": НАБУ затримало першого головлікаря обласної лікарні (відео)

1 серпня детективи Національного антикорупційного бюро України під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури затримали головного лікаря Запорізької обласної лікарні.

Як повідомляє прес-служба НАБУ, чиновника затримали за підозрою в скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч. 3 ст. 27 ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 364 («Зловживання владою або службовим становищем»); ч. 3 ст. 27 ч. 2 ст. 28 ч.1 ст. 366 («Службова підробка») Кримінального кодексу України, передають Патріоти України.

«За версією слідства, затриманий в змові з іншими посадовими особами лікарні і ТОВ у 2012 році організував проведення незаконної процедури закупівлі автомобілів швидкої медичної допомоги за рахунок субвенції з державного бюджету (бюджетна програма «Субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на придбання медичного автотранспорту та обладнання для установ охорони здоров'я»). В результаті для потреб очолюваного ним комунальної медичної установи за бюджетні кошти було придбано 26 одиниць легкових спеціальних (санітарних) автомобілів, комплектація і технічні параметри яких не відповідали вимогам стандартів України та експлуатація яких за прямим призначенням була неможливою. Також, за версією слідства, в результаті цих дій державі було завдано збитків на загальну суму 13 мільйонів гривень», - повідомили в Бюро.

В даний час затриманий доставляється в Національне антикорупційне бюро в м.Києві, де йому буде повідомлено про підозру. Вирішується питання про обрання затриманому запобіжного заходу і відсторонення його від займаної посади.

Слідчі дії в Запорізькій обласній лікарні здійснюються в рамках розслідування кримінальної виробництва за фактом зловживання посадовими особами Запорізької ОДА та Запорізької клінічної лікарні своїм службовим становищем, в результаті чого інтересам держави завдано збитків в особливо великих розмірах.

НАБУ прізвище затриманого не називають, але згідно з даними сайту обласної лікарні її очолює Ігор Шишка.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...