У "зелені" енерготехнології в Україні планують інвестувати $300 млн

До енергосистеми України підключили першу чергу сонячної електростанції (СЕС) потужністю 6 МВт (складається з 22200 сонячних модулів) в смт Велика Димерка Броварського району Київської області.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби компанії UDP Renewables, що входить в девелоперську групу UDP, передають Патріоти України.

Як наголошується в релізі, у 2018 році будуть завершені три наступних черги, а загальна потужність Димерської СЕС досягне 50 МВт, що відповідає 5% потужності типового блоку атомної електростанції.

У IV кварталі цього року почнеться будівництво двох нових СЕС: на 17,5 МВт в Херсонській області та на 10 МВт - в Одеській. Всього на сьогодні сумарний обсяг підготовлених проектів компанії UDP Renewables в південних областях України становить 120 МВт.

«Напрямок альтернативного енергетики є стратегічним як для групи UDP, так і для всієї країни. До 2022 року UDP Renewables планує ввести в експлуатацію об'єкти сонячної і вітрової енергетики сумарною потужністю 300 МВт, залучаючи до співпраці провідні світові компанії», - зазначив український підприємець, мажоритарний акціонер UDP Василь Хмельницький.

За словами керуючого партнера UDP Renewables Сергія Євтушенка, відновлювальна енергетика - це потужний глобальний тренд, «і ми хочемо, щоб Україна йшла в ногу з прогресом».

«Зелені» енерготехнології стають більш ефективними і дешевими і згодом витісняти традиційні. Вважаю, що протягом наступних 15 років технології можуть помінятися місцями: альтернативні джерела енергії стануть основними, а традиційна теплова генерація - альтернативною», - зазначив він.

У компанії поінформували, що протягом наступних п'яти років група UDP планує інвестувати в програму розвитку альтернативної енергетики близько $ 300 млн, з яких вже інвестовано близько $ 10 млн. Також є намір залучити до проекту кошти міжнародних фінансових інститутів і міжнародних партнерів.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...