Вахтанг Кіпіані про "церковні" закони: це шкідництво

Проект закону "Про особливий статус релігійних організацій, керівні центри яких знаходяться в державі, яка визнана Верховною Радою України державою-агресором" у разі ухвалення мобілізує найстрашнішу частину радянсько-православного населення України.

Фото: Фейсбук Вахтанга Кіпіані

Законопроект №4511, що пропонує визначити особливий статус для чинних в Україні релігійних організацій, які зареєстровані в Росії, украй небезпечний, оскільки підштовхує "русский мир" в Україні до повстання. Таку думку висловив у Фейсбук відомий журналіст Вахтанг Кіпіані, повідомляють Патріоти України.

Він уважає, що Українська православна церква Московського патріархату (УПЦ МП), яку в документі не згадують, але мають на увазі, не буде погоджувати призначення ієрархів із державою.

"Законопроект №4511 – це шкідництво. Проблеми він не вирішує, бо, ясна річ, що УПЦ МП не буде підписувати сумнівних угод з Держкомрелігії, але стимулює "русский мир" повстати, вийти з келій монастирів, хрущовок, дістати ікони царя Миколи, роздрукувати портрети патріарха Кирила, митрополита Онуфрія, владики Чорнобильського Павла і "суки православної" (с, Петро Порошенко) Вадима Новинського, і піти на майдани, а потім і на вибори", – зазначив журналіст.

"Шансів змусити цю церкву перейти з російсько-імперської платформи в такий спосіб – нуль. Шансів мобілізувати найбільш страшну частину радянсько-православних із непрогнозованими наслідками аж до "Путін, прийди, захисти канонічне православ'я!" – навпаки", – застерігає Кіпіані.

Більш демократичним, але не менш загрозливим позиціям УПЦ МП він бачить альтернативний законопроект №4128.

"4128 – корисний, бо дає можливість самій релігійній громаді вирішувати в демократичний спосіб, до якої церкви належати – євростандарти у чистому вигляді. Бо ж як відомо, ідентичність є річчю плинною, і якщо громада хоче разом із храмом перейти до іншої церкви – ок, ніхто не може цьому заважати", – написав Кіпіані.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...