Валютні інтервенції Центробанку не допомагають: Нові санкції США валять російський рубль

Минулого тижня на перших повідомленнях про перспективу нового пакету санкцій російська валюта переступала позначку у 68 рублів за долар, однак на багатомільйонних інтервенціях ЦБ укріпилась на декілька пунктів.

Курс долара США і євро ростуть на "Московській біржі" 22 серпня: курс євро перевищив 79 руб./EUR1 вперше з 11 квітня, долар торгується вище позначки 68 руб/$ 1 вперше з 13 серпня, передають Патріоти України з посиланням на росЗМІ.

Курс долара в 14:24 за Москві склав 68,01 руб ./$ 1, додавши 73,75 копійки до рівня закриття попереднього дня. При цьому євро торгувався на позначці 79,01 руб. / EUR1 - плюс 1,16 рубля до рівня попереднього закриття.
На думку експертів "Інтерфакс-ЦЕА", помітне зниження рубля до євро і долара пояснюється вступом в силу нового пакета антиросійських санкцій, а також зростанням єдиної європейської валюти в парі з доларом на глобальному ринку. Пара євро-долар торгувалася до цього часу з підвищенням на 0,35%, до $ 1,161 (вище $ 1,16 вперше з 9 серпня).
У повідомленні нагадується, що Держдепартамент США на початку серпня оголосив про намір ввести два блоки санкцій: один в кінці цього місяця, а другий - в листопаді. Тоді відомство не уточнювало, які саме обмежувальні заходи передбачені Вашингтоном, однак повідомлялося, що вони вступлять в силу "приблизно 22 серпня".
Найзначніший вплив в рамках первинних санкцій може надати заборона на видачу ліцензій на постачання в Росію товарів, пов'язаних з національною безпекою. Другий пакет санкцій може включати істотне зниження дипломатичних відносин, припинення можливості польотів у США для державної авіакомпанії "Аерофлот", а також майже повне обмеження експорту і імпорту, - вказується в повідомленні.
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...