Варшава вимагатиме від Берліну репарації за збитки, завдані в роки Другої світової війни

Тема репарацій для Польщі давно вважалася врегульованою, однак у 2017 році лідер польської керівної націонал-консервативної партії Право і справедливість (ПіС) Ярослав Качинський розпочав нову дискусію щодо цього питання.

Президент Польщі Анджей Дуда в інтерв'ю німецькій газеті Bild am Sonntag заявив, що Німеччина мусить виплатити репарації за збитки, яких його країна зазнала в роки Другої світової війни, передають Патріоти України.

Під час висловлювань він посилається на експертні висновки колишнього польського президента Леха Качинського, які нібито свідчать, що завданий Польщі збиток "так і не було відшкодовано". Зокрема йдеться про збитки у Варшаві.

Тема репарацій для Польщі давно вважалася врегульованою, однак у 2017 році лідер польської керівної націонал-консервативної партії Право і справедливість (ПіС) Ярослав Качинський розпочав нову дискусію щодо цього питання. Він звинуватив Німеччину в ухилянні від відповідальності за наслідки Другої світової війни.

Тоді уряд Німеччини відповів, що не бачить правових підстав для додаткових претензій з боку Польщі, зважаючи на її офіційну відмову від німецьких репарацій у 1953 році. Нинішній польський уряд запевняє, що рішення було ухвалено під тиском з боку СРСР.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...