Ващиковського уходять: Тепер зрозуміло, чому голова МЗС Польщі зробив низку скандальних заяв

Згідно старого дипломатичного звичаю, найбільш скандальні та гострі зовнішньополітичні заяви, робить урядовець, котрий незабаром має залишити свій пост.

Вітольд Ващиковський

Про це йдеться у матеріалі Європейської правди, передають Патріоти України.

Зазначається, що у Варшаві серед претендентів на цю посаду називають імена професора Ришарда Лєґутко, євродепутата Здзіслава Краснодембського і заступника міністра з європейським справ Конрада Шиманського.

"Фаворитами у змаганні за посаду голови МЗС є два інших політики – Кшиштоф Щерський, зовнішньополітичний радник та голова кабінету президента Польщі, та Адам Бєлян, колишній євродепутат та політтехнолог ПіС", - йдеться у статті.

Щодо ставлення до України, то Щерський "не любить збуджувати аудиторію розмірковуваннями про бандерівців, але це не означає, що він готовий до зміни курсу щодо України".

Так, минулого тижня, після виступу Ващиковського, в якому той говорив про створення списку нев’їзних українців, Щерський визнав, що не здивований гострим тоном міністра, та додав, що зараз Київ має погані стосунки з усіма сусідами в регіоні.

З Адамом Бєляном ситуація складніша. "Ми поволі втрачаємо терпіння перед лицем тих некорисних явищ, що спостерігаємо з боку України [...] Скоро через свою бандерівську політику вона матиме серйозніші проблеми, бо цим вже занепокоєні єврейські середовища в США", - заявив він в одному з інтерв’ю.

Загалом же, як зазначається у статті, зміна керівника МЗС принципово не позначиться на політиці щодо України.

Як повідомлялося, зміни у складі польського уряду очікуються у середині листопада.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...