"Вася Картавий": На Донбасі затримали скандального екс-регіонала

Екс-нардеп, відомий у бізнес-структурах регіону, зараз очолює комунальне підприємство в Слов'янському районі.

Василь Стельмашенко

На Донбасі затримали колишнього нардепа, місцевого кримінального авторитета на прізвисько "Вася Картавий" зі спільником, які в серпні зі зброєю напали на військовослужбовця, котрий приїхав на відпочинок у Святогірськ. Як повідомив відділ комунікації ГУ НП у Донецькій області, тоді двоє озброєних чоловіків, один із яких представився "наглядачем за містом", вимагали платити їм гроші, приставляли пістолет до голови потерпілого і погрожували застрелити його та ще двох осіб, передають Патріоти України.

Підозрюваних затримали за ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України. Ними виявилися колишній нардеп, пов'язаний із кримінальними колами, і раніше судимий шахрай, а зараз керівник приватної охоронної структури і сумнівної громадської організації.

Оперативники встановили, що 26 серпня зловмисники влаштували в човновому прокаті Святогорська конфлікт із потерпілим, висуваючи претензії, що за оренду човна варто платити їм. Чоловіки стверджували, що вони є власниками прокату і всього, що є на набережній. При цьому старший представився місцевим кримінальним авторитетом на ім'я "Вася Картавий".

Як зазначають журналісти, під таким прізвиськом відомий тільки один чоловік — колишній нардеп від Партії регіонів Василь Стельмашенко.

Нападники взяли на приціл військовослужбовця і двох працівників прокату зі словами: "Я вас тут усіх покладу". У цей час робота підприємства була паралізована. Однак потерпілий надав відсіч підозрюваним, і вони ретирувалися, пригрозивши йому подальшою розправою.

Під час досудового розслідування поліцейські з'ясували, що ніяких документів на земельну ділянку або майно бешкетники не мали.

Екс-депутат, відомий у бізнес-структурах регіону, зараз очолює комунальне підприємство в Слов'янському районі. Його спільник — виходець із АР Крим, там він був судимий за шахрайство, підробку документів та ДТП.

За інформацією правоохоронців, чоловік під прикриттям громадської організації, створеної нібито для допомоги учасникам АТО, збирає данину з підприємців і займається "кришуванням". Крім того, йому підпорядкований приватний загін охорони, серед працівників якого — бойовик, судимий за участь у незаконних збройних формуваннях.

Напад на офіцера кваліфікований за ч.4 ст. 296 Кримінального кодексу України (хуліганство, вчинене із застосуванням зброї). Санкція статті передбачає до 7 років позбавлення волі.

Досудове розслідування триває. Підозрювані перевіряються на причетність до інших кримінальних злочинів.

За інформацією ЗМІ, Стельмашенко є відомим на Донбасі кримінальним авторитетом. У 1983 році РВВС Донецька порушив проти нього кримінальну справу за статтею "шахрайство". Справа була передана у суд, його подальша доля невідома. У 2005 році з'явилася інформація, що Стельмашенко був членом ОЗУ братів Кушнірів, причетних до вбивств Вадима Гетьмана, Ахатя Брагіна та Євгена Щербаня.

Стельмашенко також відомий через бійку у Верховній Раді 27 квітня 2010 року після ратифікації так званих "харківських" угод, коли побив тодішнього нардепа Олеся Донія.

Джерело: Обозреватель
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...