Важко хворів: У Латвії помер відомий радянський актор

Однією з головних робіт в кар'єрі актора стала роль сина Марти і Артура в багатосерійному телевізійному фільмі «Довга дорога в дюнах».​

У вівторок, 26 лютого, в Ризі в віці 60 років помер відомий радянський актор Андрейс Жагарс. Як повідомляють латвійські ЗМІ, останніми роками він важко хворів, передають Патріоти України.

Андрейс народився 16 жовтня 1958 року в Сибіру. Туди двічі засилали його батьків з Латвії - спочатку в 1940 році, потім в 1949-му. Жагарси повернулися додому через рік після народження Андрейса. Він виріс в Цесисі.

У 1982 році закінчив акторське відділення театрального факультету Латвійської державної консерваторії ім. Я. Вітола. Почав зніматися в кіно ще в студентські роки. Дебютував в 1978 році в епізодичній ролі у фільмі «Твій син». Наступною його роботою стала «Довга дорога в дюнах».

Молодого актора помітили. Жагарс знявся в детективі «Матч відбудеться в будь-яку погоду». Потім в 1987 році зіграв Степана Кутузова в багатосерійному телефільмі «Життя Клима Самгіна». У тому ж році в радянський прокат вийшла картина «Слідопит» - екранізація однойменного роману Фенімора Купера. Андрейс виконав головну роль - Натті Бампо на прізвисько Слідопит. У картині також зіграли Андрій Миронов, Анастасія Немоляєва, Георгій Юматов, Еммануїл Віторган, Євген Євстигнєєв.

Останньою роботою Жагарса в кіно став український фільм «Геллі і Нок» режисера Вадима Іллєнка. Він вийшов в 1995 році. Андрейс виконав головну чоловічу роль.

Після цього актор зайнявся ресторанним бізнесом. Відкрив в Латвії кілька закладів, які швидко завоювали популярність. У 1996 році зайняв посаду директора Латвійської національної опери. Керував роботою театру до кінця 2013 року. Сам поставив кілька опер. У 2016 році разом з відомою балериною Ілзе Лієпа вів телевізійний проект «Великий балет».

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...