Важливо! Кабмін змінив програму призначення субсидій (інфографіка)

Тепер громадяни, які приховують свої статки або мають тіньову зайнятість, не отримають субсидії.

Кабінет міністрів вніс зміни у програму призначення субсидій і тепер громадяни, які приховують свої статки або мають тіньову зайнятість, не отримають субсидії, повідомляється на Урядовому порталі, передають Патріоти України.

Нововведення почне діяти з наступного опалювального сезону. Планується, що субсидії видаватимуться живими грошима, у результаті чого одержувачі зможуть залишати собі зекономлені гроші.

– Ті, хто дійсно потребуватиме допомоги, буде отримувати її й надалі. Однак люди, які просто приховують свої статки, не зможуть користуватися програмою і паразитувати за рахунок платників податків, – йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що субсидії не будуть призначати у тому випадку, якщо у власності сім’ї є автомобіль, якому менше 5 років, або площа квартири перевищує 120 кв. м, а дому – 200 кв. м, крім дитячих будинків сімейного типу та прийомних сімей.

– Безробітним для отримання субсидії необхідно буде стати на облік у центрі зайнятості. А людям працездатного віку, які претендують на субсидію, але не зареєстровані як безробітний з огляду на роботу без оформлення в Україні або за кордоном, органи соцзахисту автоматом вважатимуть як дохід три прожиткові мінімуми – 5286 грн, – йдеться у повідомленні.

Крім того, соціальна норма на газове опалення буде наближена до реальних обсягів споживання. Вона складе 4,5 куб.м на 1 кв.м площі, електроопалення – 30 кВт на 1 кв.м. Якщо субсидія призначатиметься на понаднормову площу житла, то норму можуть збільшити на 30%.

Внутрішньо переміщені особи зможуть оформити субсидію лише на підставі заяви та декларації, із зазначенням складу домогосподарства.

Також жителі об’єднаних територіальних громад мають право приймати від громадян документи для оформлення субсидіїдля передачі їх органам соціального захисту населення.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...