"Выбежали из палатки голыми… Была поражена носоглотка, изо рта шла пена": У Росії розкрили нові подробиці трагедії на перевалі Дятлова (відео)

Група радянських туристів, які намагалися підкорити сумнозвісний перевал Дятлова на Уралі в 1959 році, могла загинути через отруєння метиловим спиртом.

Таке відкриття зробив російський дослідник Валентин Дегтярьов, який вивчав щоденник загиблої учасниці тургрупи Зінаїди Колмогорової, передають Патріоти України з посиланням на росЗМІ.

Як запевняє дослідник, з блокнота Колмогорової вирвана сторінка з останнім записом. Його зацікавила сторінка, що на перший погляд виглядала порожнбою. Однак він розгледів відбитки літер, написаних на попередньому аркуші з сильним натиском.

"Я відновлював по відбитках все це... Бачите тут що: "Ми осліпли", - розповів Дегтярьов. За його словами, це може вказувати на отруєння метиловим спиртом.

Дослідник Дегтярьов на підтвердження своєї версії представив нові докази - записки журналіста Григор'єва, який брав участь у пошуках дятловців. "У кожному рюкзаку фляжка не просто зі спиртом - зі слідами спирту", - зазначив він.

Учасник пошукової групи Михайло Шаравін, який знайшов перші тіла, також не виключив теорію Дегтярьова: "Вибігли з палатки голими... У якій ситуації людина панічно залишає місце? Вражена була носоглотка, піна з рота йшла, це говорило чітко про отруєння".

Телеканал НТВ також навів приклад нещодавніх масових отруєнь глодом у РФ: "Приклад з недавнього - Іркутськ. Масове отруєння глодом, 78 смертей. Отруєних де тільки не знаходили - і вдома, і на вулицях, і в колекторах".

Як відомо, перевалом Дятлова прийнято називати місце в околицях гори Отортен на Північному Уралі, де лютому 1959 року загинула група туристів. Тоді за нез'ясованих обставин померли дев'ятеро осіб. Учасники зниклої групи Дятлова були знайдені хто на схилі, хто в струмку - і жодного біля палатки, де було все, щоб вижити, навіть грубка із заготовленими дровами. Число теорій наближається до сотні: від сніжної лавини до невдалого контакту з інопланетянами.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...